SAS uppgifter om hur mycket avtalet med piloterna kostar bolaget kan vara rejält underskattade, uppger källor för Dagens Nyheter.

SAS officiella uppgifter är att det treåriga avtalet med piloterna innebär en kostnadsökning på 4,37 procent, men enligt DN:s källor rör det sig snarare om en tvåsiffrig kostnadsökning.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt ett avtal som tidningen tagit del av finns det en pott på tio miljoner kronor som ska fördelas till alla SAS-piloter varje år. Många av piloterna ska enligt samma avtal också ha rätt till fridagar och scheman med färre produktionsdagar.

”Med arbetstidsförkortning, färre produktionsdagar och de här tio miljonerna som också är avtalat är man uppe över 15 procent”, säger en källa med insyn.

Jacob Pedersen, flyganalytiker på danska Sydbank, säger till tidningen att han förvånades över den låga kostnadsökning som SAS redovisade efter att avtalet träffats med piloterna.

”Vi känner till vissa besparingar av produktivitet men vi vet också att piloterna tjänat på det här. Jag hade väntat mig att det var åtminstone det dubbla”, säger han.

Källa.di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report