Minister försenade flyg – avgår

Tis 28 Maj, 2019 - 7:02

Ett trafikflygplan fick vända på startbanan för att plocka upp Mexikos miljöminister. Nu avgår ministern.

Mexikos miljö- och naturresursminister Josefa González-Blanco Ortiz-Mena lämnade in sin avskedsansökan till president Andrés Manuel López Obrador.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Hon berättade väldigt ärligt om vad som hade hänt och gav mig sin avskedsansökan och jag accepterade den, säger presidenten enligt Reuters.

Enligt Mexico News Daily hade trafikflygplanet taxat ut och var på väg att lyfta när piloten fick instruktioner om att återvända till gaten, för att där vänta på den försenade ministern. Det fick en del passagerare att bli rasande och ta till sociala medier för att uttrycka sin ilska.

Ministern medger enligt Reuters i sitt avskedsbrev att hon orsakade förseningen vid en jobbresa, och tillägger att det inte finns något försvar för det.

”Ingen bör ha några privilegier, och en persons förmåner – även om de gäller under tjänstgöring – kan inte gå före majoritetens välmående”, skriver hon.

Det är det andra ministeravhoppet i Mexiko på en vecka. Tidigare har socialförsäkringsministern Germán Martínez Cázares, som klagade på att budgetåtstramningar drabbade vården för fattiga, lämnat sin post.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report