Idag tror många att tåget är det miljövänligaste transportmedlet på semestern, men i själva verket är turistbussen tre gånger så klimatsmart som tåget.

Det visar statistik framtagen av Svenska turistbussföretagen, ministeriet för miljö i Tyskland, EU European Environmental Agency, RDA och Ecopar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Många känner till att turistbussen är miljövänlig, men inte att den är miljövänligare än tåget säger Jeanette Larsson, Marknadschef på Scandorama och Ölvemarks Holiday. För att öka kännedomen om detta har vi valt att lyfta turistbussens klimatsmarta fördelar i vår marknadskommunikation.

Sammanställningen som tagits fram av Svenska turistbussföretagen, ministeriet för miljö i Tyskland, EU European Environmental Agency, RDA och Ecopar visar att tågets koldioxidutsläpp är mer än tre gånger så stort som turistbussens, beräknat per 100 personkilometer. Mätningen avser euro 6 motor i buss och för tåg ett genomsnitt av europeiska tågresor. Turistbussar har mindre utsläpp än något annat fordon vid genomsnittlig beläggning.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report