Flygoperatören SAS rapport för det andra kvartalet var svagare än förväntat och en negativ kursreaktion är berättigad. Det anser DNB, med rekommendationen behåll för SAS-aktien, i en snabbkommentar.

”Resultatet var svagare än förväntat och guidningen förändrades”, påpekar DNB.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kvartalsresultatet före skatt under månaderna februari till april blev -1.216 miljoner kronor, att jämföra med ett snittestimat på -805 miljoner enligt Infront Datas analytikerenkät med tre respondenter. 

Det andra kvartalet påverkades negativt av pilotstrejken i slutet av april med 430 miljoner kronor, enligt SAS. DNB hade här bedömt 440 miljoner kronor. De 220 miljoner kronorna som kommer under innevarande räkenskapskvartal var samtidigt mer än DNB:s förväntan om 160 miljoner kronor.

Bland annat till följd av kostnaderna för pilotstrejken spår SAS nu att det blir ”utmanande” att nå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under innevarande räkenskapsår, 2018/2019, som slutar i oktober.

Inför rapporten pekade snittestimatet mot ett sådant resultat på omkring 1 miljard kronor.

”Vi förväntar oss att marknadsförväntan för innevarande års resultat före skatt rör sig ned närmare noll till följd av det svagare kvartalsresultatet än förväntat kombinerat med den klena guidningen”, skriver DNB.

SAS-aktien tappar omkring 5 procent på tisdagsförmiddagen.

Källa:nyhetsbyråndirekt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report