Lufthansa rasar efter vinstvarningen

Tis 18 Jun, 2019 - 7:02
Foto:wikipedia.org

Den tyska flygjätten Lufthansa rasar med nästan 12 procent under måndagsförmiddagen i spåren av söndagens vinstvarning. Vinstvarningen låg även som en våt filt över hela den europeiska flygsektorn som backar på bred front. 

På söndagen meddelade Lufthansa att bolaget förväntar sig nu att det justerade rörelseresultatet kommer uppgå till mellan 2 och 2,4 miljarder euro under helåret 2019 vilket kan jämföras med den tidigare prognosen på 2,2 till 2,7 miljarder euro. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bakom vinstvarningen lurar enligt Lufthansa en fortsatt överkapacitet på den europeiska marknaden samtidigt som aggressiva lågpriskonkurrenter pressar priserna. 

Beskedet mottogs med förskräckelse på Frankfurtbörsen och vid 12-tiden hade aktien rasat med 11,7 procent. 

Enligt Bloomberg skriver RBC i en analys att man är ”förbluffad” att Lufthansa fortfarande pratar om att försvara marknadsandelar. Morgan Stanleys analytiker konstaterar i sin tur att flygbolagets nya prognos ligger 18 procent under konsensus och att prispressen kan ha en större inverkan på sektorn och speciellt på lågprisbolagen.  

I sektorn backar IAG med 2,9 procent, Air France-KLM 4,3 procent, Easyjet 5,3 procent medan Ryanair faller 6,4 procent. Det norska lågprisbolaget Norwegian backar i sin tur med 3 procent medan SAS är ner 1,3 procent. 

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report