Den brittiska motsvarigheten till svenska Datainspektionen avser straffa flygkoncernen IAG med böter om drygt 183 miljoner pund, motsvarande närmare 2,2 miljarder kronor, efter att en dataläcka drabbat bolagets kunder.

Det var i september i fjol som IAG:s dotterbolag British Airways meddelade att kreditkortsuppgifter från hundratusentals kunder stulits i en attack mot flygbolagets webbsida och app.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu meddelar AIG att den brittiska Datainspektionen, Information Commissioner’s Office, avser straffa bolaget med en bot om 183 miljoner pund, motsvarande 1,5 procent av koncernens totala omsättning 2017. Det rapporterar Reuters.  

Enligt British Airways ska bolaget har svarat snabbt på cyberattacken och uppger att inga bevis på att den stulna datan ska ha använts till bedrägerier har upptäckts.

”Vi är överraskade och besvikna över denna initiala slutsats från Information Commissioner’s Offices”, säger British Airways enligt Reuters. 

IAG:s vd Willie Walsh uppger att koncernen avser ta frågan vidare med myndigheten och öppnar för att beslutet om miljardboten kommer att överklagas.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report