Sex turister, varav två barn, har dödats i samband med våldsamma oväder i norra Grekland som även skadat över 100 personer. Ett nödläge har utlysts i området.

Stormen svepte fram genom Halkidikiregionen, ett relativt populärt turistmål i närheten av Thessaloniki under onsdagskvällen. Kraftiga vindar som dragit upp träd med rötterna tillsammans med regn och hagelskurar har tvingat boende i området att söka skydd, rapporterar Reuters.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Flera har rapporterats döda och ett hundratal ska ha skadats, rapporterar Reuters.

Ett tjeckiskt par omkom när dess husvagn blåste i väg och en rysk man och hans son omkom när de hamnade under ett träd som föll.

En rumänsk kvinna och pojke dödades när taket på en restaurang kollapsade.

På sociala medier vittnar människor om strömavbrott och på bilder syns hagel, blixtrar och föremål som gått sönder i de hårda vindarna.

– Det här är första gången i min 25-åriga karriär som jag har upplevt något liknande, säger Athansios Kaltsas till Open TV, enligt Reuters.

Han är chef för vårdcentralen Nea Moudania som tagit emot 60–70 patienter efter ovädret, de flesta med frakturer. Väderprognosen spår att regnet avtar först klockan 9 på torsdags morgon lokal tid.

Svenskar vistas i området

Ving har 21 svenska gäster i området, men har inte fått några uppgifter om att någon av dem skulle ha drabbats.

– Eftersom det är ganska sent har vi inte ringt upp dem, säger Fredrik Henriksson på Ving vid 01-tiden och fortsätter:

– Vi brukar alltid kontakta dem för att höra att allt det är bra. Så vi kommer att kontakta dem och följa upp i morgon förmiddag.

Apollo har för närvarande inga svenska gäster i området.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report