Norwegians vd lämnar

Fre 12 jul, 2019 - 7:03
Foto:norweigan

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian meddelar att bolagets vd och medgrundare Björn Kjos lämnar sin post med omedelbar verkan. Finanschefen Geir Karlsen blir tillförordnad vd.

Efter 17 år på posten som vd för Norwegian lämnar Björn Kos och kommer istället att inta en rådgivande roll till styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagsmorgonen, som publicerades strax efter att bolaget släppt sin delårsrapport för det andra kvartalet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Fram till dess att en ny permanent vd har utsetts kommer Geir Karlsson att agera tillförordnad på posten.

”Att lämna framtidens spännande uppdrag till en ny vd och anta en ny utmaning som rådgivare är en lösning som jag är väldigt nöjd med”, säger Björn Kos, enligt pressmeddelandet.

Björn Kjos har vid upprepade tillfällen uppgett att han har för avsikt att lämna bolaget.

”Jag borde kanske tagit på min pensionshatt för länge sedan”, sade han exempelvis i samband med en presskonferens i slutet av mars.

Redan i september i fjol rapporterades att Norwegians styrelse har inlett processen att hitta en efterträdare till Björn Kjos. Den norska tidningen Nettavisen pekade då ut Hurtigruttens vd Daniel Skejldam och Björn Kjos dotter Anna Helene Kjos som möjliga kandidater till posten.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report