Arlandas största rival minskade i juli

Tis 13 aug, 2019 - 6:59
Foto:kastrup

I juli reste sammanlagt 3,1 miljoner passagerare från den danska storflygplatsen Kastrup.

Förra månadens resande trumfades dock av motsvarande månad förra året. Då reste drygt 38.000 fler passagerare från Kastrup, vilket var rekord för den danska flygplatsen. Det skriver Kastrup i ett pressmeddelande. Flygplatsledningen är trots allt nöjd med förra månadens statistik.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har haft fullt upp i juli, både med anländande resenärer och hemvändande semesterfirare”, säger Kastrups vd, Thomas Woldbye som även påpekar att 14 dagar av förra månaden var det fler än 100.000 resenärer om dagen som passerade terminalerna.

Under de båda sommarmånaderna juni och juli passerade drygt sex miljoner resenärer flygplatsen, och ackumulerat från årsskiftet handlar det om drygt 17,5 miljoner passagerare. Den senare siffran är en minskning med 0,3 procent jämfört med januari-juli förra året.

En förklaring till Kastrups nedgång på årsbasis hittills tillskrivs konkurserna för det isländska flygbolaget Wow Air och Primera Air som bland annat var charterbolaget Solresors största leverantör.

Vädret anses också ha påverkat passagerarsiffrorna. Fjolåret bjöd på en rekordvarm sommar, och enligt Thomas Woldbye påverkade detta lusten att boka sommarresor för i år.

”Nu är vädret naturligtvis inte hela förklaringen. Men en riktigt solrik sommar som 2018 innebär att något färre väljer att flyga söderut året därpå. Och om det omvänt har varit en riktigt dålig sommar är det istället fler som beställer resor till nästa sommar”, säger Thomas Woldbye.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report