Foto:Kämp Collection Hotels

Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen köper Finlands lyxhotellkedja Kämp Collection Hotels för drygt en miljard kronor. 

Samtidigt passar hotellkungen på att ge sin syn på börsen. 
”Det enda som är hundra procent säkert i mitt huvud är att det kommer en kris.”

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

När Petter Stordalen fick chansen att köpa finska Kämp Collection Hotels, slog han till. Med affären äger Nordic Choice Hotels nu mer än 200 hotell.

”För oss var det en unik möjlighet att bli nummer ett i Helsingfors och för mig är det här ett äventyr. Den möjligheten får jag en gång i livet, så det är en stor dag för företaget och för mig”, säger Petter Stordalen.

Den finska hotellkedjan har elva fristående hotell i portföljen där Kämp, St George och Hotel Fabian ingår. Kämp Group omsätter i år för cirka 100 miljoner euro, motsvarande 1 miljard kronor. 

”I många år tänkte jag ’den kan jag aldrig få’. När jag fick möjligheten att förhandla var många med i början men till slut var det bara två kvar och då hade jag bestämt mig, den möjligheten ska inte gå ifrån mig. När tredje rundan gick hade vi bestämt oss, nu ska vi få Kämp! Och då som så ofta förr, fick jag betala för mycket.”

En insatt källa som Dagens industri har talat med hävdar att Stordalen har betalat en dryg miljard kronor för Kämp hotel.

Hotellkedjan har i dag totalt 1.406 hotellrum och ytterligare 350 är planerade. Kedjan har närmare 600 anställda och är känd för sina restauranger.

”Expansionen i Finland är ett strategiskt viktigt steg för koncernen. Lyx- och livsstilssegmentet inom hotell växer globalt och med uppköpet av Kämp Collection Hotels stärker vi vårt utbud av premium-hotell i Norden”, skriver Torgeir Silseth, vd för Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande. 

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report