Värmen återvänder i helgen

Ons 21 aug, 2019 - 7:01

Alla som trodde att de tagit sommarens sista bad – tänk om. Till helgen väntas nämligen temperaturen åter klättra uppåt 25 grader i stora delar av Götaland och Svealand. 
– Om inte ett sista bad så kan det i alla fall bli en sista glass, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Innan sensommarvärmen drar in över södra Sverige väntas under veckan ett ostadigt väder med en del mörka moln på himlen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är ett lågtryck som kommer passera de närmsta dagarna. Det är skurar som ska dra förbi, men det är ju bra för alla svampar som vi väntar på ska dyka upp i skogarna, säger Nils Holmqvist.

Kan bli 25 grader

När regnet gjort sitt spricker molnen upp och framåt lördag och söndag kan både Götaland och Svealand få återse temperaturer på en bit över 20 grader

– I helgen kommer det bli ganska så fint väder i sydsverige. Det kommer in lite varmare luft, temperaturen stiger och det kan nog med solens hjälp bli 25 grader varmt.

Norrland får vänta

För Norrland ser prognosen något kyligare ut, åtminstone under veckoslutet.

– Det är lite ostadigare väder som gäller för Norrlands del just i helgen, men den här värmen ser ut att kunna bestå åtminstone en bit in på nästa vecka och till och med dra upp lite grann längst Norrlandskusten. Då kan det bli en bra bit över 20 grader i alla fall.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report