Foto:norwegian

Norwegians passagerartrafik, RPK, steg 5 procent i augusti, jämfört med samma månad i fjol, framgår av bolagets månadsstatistik.

Yielden, som visar intäkt per passagerarkilometer, var i månaden 0,46 kronor (0,45), en ökning på 2 procent på årsbasis. Intäkterna per tillgängliga säteskilometer (rask) var 0,41 kronor (0,40), upp 3 procent på årsbasis.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kapacitetstillväxten (ASK) var upp 4 procent i perioden, jämfört med samma månad i fjol. Totalt fraktade Norwegian 3,5 miljoner passagerare i augusti, en nedgång på 3 procent från samma period förra året, medan kabinfaktorn var 90,0 procent (89,6).

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planerade flygningarna i juli och punktligheten var 76,2 procent.

”Trafiktalen visar att flygplanen är fullare och att enhetsintäkterna är högre. I linje med strategin om att gå från tillväxt till lönsamhet planar tillväxten nu ut. Vi är också mycket nöjda med utsikterna för biljettförsäljningen framåt, speciellt på interkontinentala rutter och i Norden”, säger tillförordnade koncern- och finanschefen Geir Karlsen.

Källa.nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report