Foto:British Airways

Vid midnatt började piloterna vid British Airways för första gången i företagets historia att strejka. Upp mot 300 000 passagerare väntas beröras av strejken.

– För första gången har jag nu tänkt tanken – aldrig mer British Airways, säger Duncan Lyon till BBC. Han har fått betala motsvarande 6000 kronor för att hitta en alternativ reselösning hem från semesterresan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Strejken, som i ett första steg genomförs måndag och tisdag och i vilken de flesta av företagets cirka 4300 piloter deltar i, väcker diskussion här i Storbritannien. Piloter på British Airways tjänar nämligen i genomsnitt över en miljon kronor om året, piloter med kaptens grand tjänar kring det dubbla.

Men piloterna kräver sen en längre tid en större del av företagets stora årliga vinst. Piloterna menar att företagets bud på 11,5 procents löneförhöjning under en 3-års tid är för lågt.

Företagsledningen har sagt nej och har bland annat som motåtgärd hotat med att ta bort det för piloterna och deras familjer mycket förmånliga rabattsystemet för resor med British Airways.

De flesta avgångar som berörs har ställts in sen en tid tillbaka, strejken påverkar enligt Swedavia ett femtontal avgångar till och från Sverige.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report