Foto:norwegian

Fonden Sissener Canopus AS har kraftigt minskat sitt innehav i lågprisflygbolaget Norwegian, rapporterar Dagens Næringsliv med hänvisning till nya ägarlistor.

”Efter att bolaget plötsligt föreslog att skjuta upp sina obligationslån har vi reducerat risken”, säger förvaltaren Jan Petter Sissener till tidningen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt DN.no har fonden, som innan försäljningen var nionde största ägare i Norwegian  minskat sitt innehav från cirka 1,4 miljoner aktier till drygt 890.000 aktier. Försäljningen skedde till snittpriset 33,5 norska kronor vilket innebär att posten var värd totalt runt 17 miljoner norska kronor, motsvarande 18,4 miljoner svenska kronor.

Tidningen noterar att aktieförsäljningar som skett under de senaste tre handelsdagarna inte syns i statistiken, och Jan Petter Sissener uppger själv att han ”i stort sett” halverat fondens innehav.

Anledningen till försäljningen är enligt Jan Petter Sissener att Norwegian har bett innehavare av två obligationslån att skjuta upp förfallodatumet. Sissener är en av de största innehavarna i ett av lånen som förfaller i december, och uttryckte redan förra helgen stor skepsis till bolagets strategi.

”Det som är felet i Norwegian är kapitalstrukturen med för mycket skulder och för litet eget kapital. Det måste man göra något åt”, sa Jan Petter Sissener till DN då.

Han förespråkar ett större kapitaltillskott från ägarna som en bättre lösning.

”Vi skulle gärna sett en större emission som ordnar upp balansen en gång för alla”.

Norwegianaktien tappar drygt 3 procent i den inledande handeln i Oslo på måndagsmorgonen. Hittills i år har aktien backat 68 procent.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report