Foto:norwegian

Lågprisflygbolaget Norwegians aktie vänder från minus till plus i Oslo på onsdagsmorgonen.

På tisdagskvällen kom bolaget med sockrade villkor för förslaget att skjuta upp förfallodatum för två stora obligationslån. Enligt de ändrade villkoren erbjuder nu bolaget en premie på 5 procent i händelse av att man väljer och/eller klarar att lösa in lånen i förtid.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Men Philippe Sissener, förvaltare på storägande fondbolaget Sissener Canopus, anser inte att tisdagens förslag till ändringar i lånevillkoren är tillräckliga.

”Även om dessa förändringar ökar den förväntade avkastningen och säkerställer det ursprungliga erbjudandet så räcker det inte för oss. Vi har gjort mycket för att möta Norwegian med ett förslag som är rättvist för alla parter, men det här sätter oss tillbaka på ruta ett”, säger han.

Klockan 09.35 handlas Norwegian för 31,47 norska kronor, upp med 1,3 procent för dagen. Oslobörsens storbolagsindex OBX25 stärks med 0,8 procent.

Oljebolaget DNO stärks med över 4 procent på stigande oljepris och efter att man i går köpte tillbaka 1 miljon aktier i ett aktieåterköpsprogram. Aluminiumproducenten Norsk Hydro klättrar 2,5 procent efter gårdagens nyhet att man avser att stänga olönsam produktion inom affärsområdet Rolled Products.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report