Foto:norwegian

Norwegians obligationsägare röstar ja till förslaget om förlängda löptider på miljardlån för att rädda det krisdrabbade lågprisflygbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid ett möte med Norwegian  långivare på måndagen har flygbolaget fått igenom sina förslag på ändringar vad gäller löptiderna på icke säkerställda obligationerna till ett sammanlagt värde om 3,4 miljarder norska kronor. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi är glada över obligationsägarnas beslut att förlänga lånen, vilket kommer att ge oss större finansiellt utrymme framöver. Vi anser att det visar på förtroendet för vår strategi och stöd för de viktigt åtgärder som Norwegian har vidtagit för att återgå till lönsamhet”, säger Norwegians tillförordnade vd Geir Karlsen, enligt pressmeddelandet.

Ändringen innebär en uppjustering av premien till 5 procent om Norwegian skulle välja att lösa in lånet i förtid. Norwegian har tidigare uppgett att bolaget fått indikationer om att långivarna skulle godta det sockrade budet.

Norwegian föreslog samtidigt att löptiderna skulle förlängas med två år. Den första delen av lånet motsvarande 250 miljoner euro skulle ha förfallit den 11 december i år, medan den andra delen om 964 miljoner euro skulle ha förfallit i augusti 2020.

Geir Karlsen uppger i samband med måndagens nyhet även att bolagets ”operativa prestation är fortsätter att förbättras”.

”Norwegian är på väg mot målet om kostnadsminskningar på 2 miljarder kronor under 2019”, skriver han.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report