Foto:SAS

SAS presenterade på torsdagen den nya designen på flygplansflotta.

Det är första ändringen på över 20 år.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det nya utseendet på flygplanen är ett uttryck för framtidens SAS, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef för SAS.

Den första planen som målas om med nya designen är senaste modell Airbus A-350 och Airbus 320 neo  som sätts i trafik efter nyår.

SAS moderniserar flygplansflottan med plan som är mer bränlesnåla.  80 nya Airbus A320 neo, fem Airbus A330 Enhanced, åtta Airbus A350, och tre. Airbus A321LR, ska tas emot innan utgången av 2023.

Foto:sas

Alla plan ommålade till 2024

2015 introducerades en ny utformning av interiören och med den nya exteriöra designen har SAS uppnått ambitionen att förena in- och utsidan i ett enhetligt visuellt uttryck, skriver SAS i pressmeddelandet.

SAS nya exteriöra design kommer att rullas ut i takt med flygplanens ordinarie underhållsprogram. Det innebär att den befintliga flottan kommer att uppdateras med den nya designen i samband med ordinarie ommålning, något som sker vart femte till sjätte år. Alla SAS flygplan kommer att ha fått den nya designen till 2024. 

SÅ UPPDATERAS SAS-DESIGNEN

 Den tidigare grå färgen på flygplanskroppen har uppdaterats till en annan fräschare nyans.

   En stor och stolt SAS-logga har placerats framtill på planet, i en silvergrå nyans.

    Analyser och feedback från kunder visade att den unika, blå SAS-färgen har mycket hög igenkänning bland SAS resenärer. SAS-planens nya utseende tar fasta på detta och den blå färgen på stjärtfenan förstärks och förlängs utmed planets buk.

   Motorerna, som tidigare var röda, har nu blivit silvergrå och pryds med blå SAS-kronor för att harmoniera med SAS visuella identitet.

    Ordet ”Scandinavian” finns fortfarande på motorerna, men nu i mörkgrått, för att ge en kontrast mot den silvergrå färgen på flygplanskroppen och för att flirta med färgskalan på SAS inredning. Ordet ”Scandinavian”, med stora, stolta bokstäver, har även placerats under planet på buken som en symbol för SAS skandinaviska ursprung och för att tydligt kunna identifieras från marken.

  Det skandinaviska ursprunget framgår också av de tre skandinaviska flaggorna som har uppdaterats på ett elegant, och modernt sätt.

Källa:expressen

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report