Man ska hålla sig uppdaterad på Vings hemsida. Du får vänta och se vilket bolag de försöker omboka dig till eller om det är så att du får stanna en dag till för att vänta på ombokning eller så får du pengar tillbaka för att själv fixa hemflyg, säger Maria Wiezell Konsumentvägledare hos Sveriges Konsumenter.

Det finns ett antal regler som ska skyddar konsumenten vid inställd resa eller försenat flyg.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Paketreselagen gäller om du bokat en resa som består av minst två olika typer av resetjänster, till exempel flyg och hotell.

Det finns även EU-förordningar som gäller om du drabbas av försenat eller inställt flyg när du flyger från ett EU-land eller med ett EU-flygbolag. Och så finns en resegaranti.

– Resegarantin gäller när ett paketresebolag har gått i konkurs. Svenska Ving har inte gått i konkurs utan det är moderbolaget som gått i konkurs, säger Maria Wiezell.

Så när det gäller resor längre fram är det fortfarande flera saker som behöver klaras ut, innan det går att säga vad som gäller för konsumenterna

– För att det är turbulent idag betyder inte att du har rätt att avboka dina julresor utan kostnad, om det nu är så att Svenska Ving kommer att leva kvar, säger Maria Wiezell.

Källa.sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report