Foto:ving

I spåren av resekoncernen Thomas Cooks konkurs har nu Ving, som ingick i koncernen, startat ett nytt bolag i syfte att kunna betala ut lön till 75 anställda i Spanien som för närvarande inte får ut sina pengar till följd av konkursen.

– Där är bland annat 75 reseledare och guider anställda i ett spanskt bolag som också gått i konkurs. Och det innebär tyvärr en försening av löneutbetalningarna, säger Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det har gått två veckor sedan resejätten Thomas Cooks konkurs och som då hade bankskulder på motsvarande omkring 23 miljarder kronor. I kölvattnet gick även det spanska bolag omkull där det bland de anställda även fanns svensk personal som arbetar på Kanarieöarna för Vings resenärer. Den personalen har sedan dess inte fått ut någon lön och för att kunna betala ut den har nu alltså Ving-gruppen Norden startat ett nytt bolag med ambitionen att de ska anställas där istället säger Fredrik Henriksson.

– I samarbete med konkursförvaltaren jobbar vi ju på att ta över dem så snart som möjligt till det här bolaget som är startat av Ving-gruppen.

Parallellt kommer en konkursförvaltare arbeta med att försöka få ut de anställdas löner. Men hur lång tid det kan ta, dagar eller månader, vill Fredrik Henriksson inte spekulera i.

 – Vi kommer naturligtvis jobba hårt för att konkursförvaltaren ska prioritera lönerna. Men konkursförvaltaren kommer in först i början av veckan och börjar jobba så jag vågar inte säga ännu när det blir.

Vad som också kvarstår nu är svaret på vem som kan bli ny ägare för Ving. Där finns ett antal möjliga framtidsscenarier.

 – Det vi har sett är att det är flera som visar ett stort intresse för Ving-gruppen Norden och den lönsamma verksamhet som vi bedrivit här i decennier. Men det är fortfarande för tidigt att säga vem det i slutänden blir som kommer att äga oss, säger Fredrik Henriksson.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report