Foto:norwegian

Två franska fackföreningar har varslat om att ta ut Norwegians kabinpersonal i Paris i strejk i höst, rapporterar E24

Strejkvarslet, som har meddelats av fackföreningarna UNAC och SNPNC, berör de 130 kabinanställda som det norska lågprisbolaget har i Frankrike, varav de flesta är stationerade på Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Fackföreningarnas krav kommer att bedömas under de kommande dagarna”, säger Norwegian  kommunikationschef Tone Næs till E24.

Fackföreningarna kommer att be de anställda gå ut i strejk i flera dagar under perioden 14 oktober till 5 januari. Det ska dock inte vara klarlagt hur många dagar det handlar om. De båda föreningarna menar att de vill förbättra de anställdas ställning och att ”arbetsvillkoren och lönenivån är alarmerande”.

UNAC tog även i april i år ut de anställda i en tre dagar lång strejk, men då hämtade Norwegian in vikarier från andra flygplatser för att trafiken inte skulle påverkas.

Enligt fackföreningen har minst 80 procent av de kabinanställda i nuläget en månadslön på 1.500 euro, motsvarande 16.300 kronor, efter skatt. Samtidigt finns det också de som tjänar betydligt mer – ett fåtal i personalen ska tjäna ända upp till 4.000 euro, motsvarande 43.500 kronor.

De båda parterna ska ha förhandlat om nya lönevillkor under sommaren. Enligt Norwegian ska bolaget ha erbjudit en löneförhöjning, men det var inte tillräckligt enligt fackföreningarna som därför varslar om strejk.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report