Omkring 2,9 miljoner passagerare valde att flyga med SAS i september vilket är 3 procent fler än jämfört med september 2018. Det framgår av SAS månadssiffror.

SAS totala kapacitet steg i sin tur 1,5 procent medan de valutajusterade enhetsintäkterna och passageraryielden förbättrades med 4,4 procent respektive 5,5 procent, enligt ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I de skandinaviska länderna ökade efterfrågan på inrikesresor mätt i passagerarkilometer, särskilt i Norge. 

”Det är uppmuntrande att arbetet med att anpassa vår produktion till säsongsefterfrågan återspeglas i fler resenärer. Att inrikestrafiken växer kopplar v till vårt arbete att förbättra kunderbjudandet och ansträngningarna att minska klimatpåverkan. Utöver koldioxidkompensation av alla SAS-biljetter bokade av EuroBonus-medlemmar, kan våra resenärer nu även göra sina flygningar mer hållbara genom att välja att betala för biobränsle, vilket minskar klimatpåverkande koldioxidutsläpp med 80 procent jämfört med fossilt bränsle. Sedan lanseringen har vi sett ett allt större intresse från kunderna för den här möjligheten”, säger Rickard Gustafson, VD för SAS i pressmeddelandet.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report