Foto: Wikimedia c-free – Adrian Pingstone

Storbritanniens luftfartsmyndighet misstänker att bedragare har siktat in sig den webbplats där Thomas Cook-kunder kan ansöka om återbetalning, skriver BBC.

Resenärer som ansöker om ersättningar från den havererade charterjätten Thomas Cook, som gick i konkurs för två veckor sedan, har blivit måltavlor för bedrägerier.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Brittiska myndigheter har vidtagit ”brådskande åtgärder” för att få bukt med problemen och har bland annat lagt till ytterligare verifieringskontroller i processen. De har också varnat om att andra webbplatser som säger sig hantera återbetalningar har skapats de senaste dagarna.

Sedan webbplatsen togs i bruk måndag morgon har över 100.000 personer gjort anspråk på att få tillbaka pengar för uteblivna resor.

Enligt BBC ska uppemot 800.000 personer, fördelade på 360.000 bokningar, ha rätt till ersättningar. Trycket på sajten har varit hårt, och luftfartsmyndigheten fick be om ursäkt för långsam administrering efter att ha fått hantera ”en aldrig tidigare skådad efterfrågan” timmarna efter lanseringen.

All återbetalning administreras av luftfartsmyndigheten och pengarna tas från den statliga reseförsäkringsfonden.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report