Flygbolag startar längsta flygsträckan

Mån 14 Okt, 2019 - 7:00
Wikimedia Commons – Adrian Pingstone

Det australiska flygbolaget Qantas kommer att börja testflyga de hittills längsta flygsträckorna någonsin i nästa vecka, i ett försök att locka kunder från rivaliserande bolag.

Det skriver Financial Times.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

De nya rutterna innebär att ett kommersiellt flygbolag för första gången flyger direkt mellan New York och Sydney – en sträcka på mer än 16.000 kilometer. Dessutom införs en direktrutt mellan London och Sydney, en ännu längre sträcka (17.000 kilometer) som väntas ta uppemot 20 timmar.

”Detta är en av sista stora utmaningarna inom modern luftfart. /…/ Det ger oss en möjlighet att koppla ihop städer utan att behöva mellanlanda, vilket sparar passagerarna tre eller fyra timmar”, sade Sean Golding, den flygkapten på Qantas som ska sitta bakom spakarna under den första flygningen New York-Sydney.

Flygningarna är en del av Qantas större satsning ”Project Sunrise”, där bolaget siktar på att göra nonstopflygningar mellan Australiens östkust och städer som London, New York, Paris, Frankfurt, Kapstaden och Rio de Janeiro. De extrema långflygningarna har gjorts möjliga genom utvecklingen av en ny generation bränslesnåla passagerarplan från Boeing och Airbus.

Den hittills längsta rutten i världen flygs för närvarande av Singapore Airlines och går mellan New York och Singapore, en sträcka på 15.344 kilometer som flygs med en Airbus A350-900ULR.

Källa:Nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report