Foto:thomascook

Stora delar av den konkursade charterjätten Thomas Cooks belgiska verksamhet har räddats, enligt landets public service-kanal VRT.

Köpare är det spanska bolaget Wamos Group – som planerar att öppna resebyråerna igen redan nästa vecka.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den spanska koncernen Wamos Group tar över 62 av de totalt 91 Thomas Cook-resebyråer, som går under namnet Neckermann, som finns i Belgien. Bolaget räknar dessutom med att återanställa 200 av de 500 personer som har arbetat för Thomas Cooks belgiska verksamhet.

Enligt de personer som har förhandlat med köparen är det en ”framgång som har överträffat förväntningarna” att två tredjedelar av resebyråerna nu räddas. Redan nästa vecka ska butikerna öppna igen under samma namn som tidigare.

Wamos är huvudsakligen verksamma i Spanien och Portugal och har också ett eget flygbolag i Wamos Air.

Moderkoncernen Thomas Cook gick i konkurs för snart tre veckor sedan, och strax därefter förklarades den belgiska verksamheten bankrutt och bolaget kunde inte betala ut septemberlönen till sina anställda.

Tidigare under fredagen kom också uppgifter om att ett första bud på Thomas Cooks nordiska del, där svenska Ving ingår, har kommit in. Enligt Vings kommunikationschef finns det flera intressenter.

”Vi räknar med en ganska snabb försäljningsprocess”, sa han till TT tidigare på fredagen.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report