Foto:fotoakuten

Smakar det så kostar det, men allt har en gräns. Två japanska turister i Rom fick en nota med bitter eftersmak.
Hela 4 500 kronor för två pasta och en vatten kan få vem som helst att sätta maten i vrångstrupen.

Bilden på de två japanskornas nota som de lade ut på Facebook spreds snabbt över världen och blev en stor nyhet, inte minst i just Italien. Restaurangen Antico Caffèdi Marte i Rom har nu bötfällts med motsvarande 55 000 kronor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det var på ett besök där som de två japanska turisterna ville njuta av lite italiensk mat och beställde varsin pasta med färsk fisk. De två turisterna hävdar att de till detta bara drack vatten men fick en chock när notan kom, på motsvarande 4 500 kronor.

I detta ingick en dricks på 80 euro, alltså cirka 900 kronor, som restaurangens kypare och ägare påstod var obligatorisk. Någon sådan drickslag finns dock inte och därför kom polisen på besök på restaurangen som fick stänga tillfälligt och bötfälldes med 5 000 euro, drygt 50 000 kronor.

– Japanskorna åt inte bara pasta utan även grönsaker och grillad fisk. Fisken är färsk och man väger den, priset varierar beroende på vikten. Och sen ville de betala dricks, säger restaurangens advokat Carlo Scorza till italienska medier.

Hårdare tag mot lurendrejarna

Antico Caffè di Marte ligger i Roms centrala delar, nära Tibern och Castel Sant’Angelo, och har nu fått ge stadens alla turistfällor ett ansikte. 

Bedrägerier mot besökare är vardag i Italiens vackra huvudstad,  som i fjol lockade 15 miljoner turister. Ficktjuvar, opålitliga försäljare och – inte minst – just restauranger som tar överpriser är ett ständigt problem.

Hela Italien har över 50 miljoner besökare om året. Samtidigt som man börjat bötfälla turister som beter sig illa vill många se hårdare tag mot dem som blåser turisterna, inte minst de utländska besökare som inte kan språket, sedvänjorna och lagarna.

– Turismen är fundamental för oss och folk ska behandlas med respekt, inte bli lurade, säger Roms borgmästare Virginia Raggi.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report