Foto:Airbus

Franska Airbus tar en order från indiska lågprisflygbolaget Indigo värd omkring motsvarande 300 miljarder kronor på modellen A320 Neo, enligt ett pressmeddelande på tisdagen. Ordern är en av Airbus största i historien, och kommer samtidigt som konkurrenten Boeing brottas med problem kring den konkurrerande modellen Max efter två olyckor.

Indigo blir i och med köpet den största ägaren av A320 Neo i världen efter en beställning som beskrivs som väsentlig för en nydanad indisk flygmarknad. Den kommersiella flygmarknaden i landet har den högsta tillväxten i världen just nu, enligt Bloomberg, och Indigos marknadsandel har ökat snabbt med omkring hälften av det totala antalet inrikesresor.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Airbus aktie handlades upp med omkring 2 procent i en överlag negativ europeisk börshandel på tisdagen. Kurslyftet bidrog till att CAC40 på Parisbörsen var enda betydande storbörsindex i Europa som handlades på plus.

Vd:n för konkurrenten Boeing, vars aktie handlades kring nollan inför öppning i New York, kommer på sitt håll att framträda för kongressen på tisdagen för att lämna vittnesmål om den certifieringsprocess som föranledde att olycksmodellen Max togs i drift.

Boeing har sedan Max-stoppet infördes i vintras bara sålt en handfull flygplan av den aktuella A320 Neo-konkurrenten.

tillväxten i världen just nu, enligt Bloomberg, och Indigos marknadsandel har ökat snabbt med omkring hälften av det totala antalet inrikesresor.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

ANNONS: