Foto:ving

Det är inte Triton som köpt charterarrangören Ving, enligt vad en källa med insyn uppger till Dagens industri på tisdagseftermiddagen.

På tisdagseftermiddagen stod det klart att företaget bakom charterresebolagen Ving, Spies med flera, Thomas Cook Northern Europe, efter en flera veckor lång försäljningsprocess får nya ägare, något Di rapporterade.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Köparens identitet är än så länge hemlig, och kommer att tillkännages idag.

Bland spekulanter som nämnts i media har Triton funnits med. Riskkapitalbolaget har bekräftat att man i maj lämnade ett icke-bindande bud på bolaget, men har sedan avböjt att kommentera huruvida man alltjämt varit spekulant.

Enligt vad källor med insyn i affären säger till Dagens industri är det dock inte Triton som nu har köpt bolaget. Riskkapitalbolaget ska ha fått kalla fötter av den komplexitet som i och med konkursen för moderbolaget Thomas Cook i september adderades till affären, en komplexitet Dagens industri rapporterade om vid konkurstillfället.

Komplexiteten framgår i summarisk form av det nordiska dotterbolagets årsredovisning för 2018:

”Under året genomfördes även nya finansieringsarrangemang inom koncernen som ett utvidgat kreditinstitut och bindnings- och garantifacilitet. Thomas Cook Northern Europe AB garanterar dessa nya finansieringsarrangemang tillsammans med ett antal andra dotterbolag till Thomas Cook Group”, heter det i årsredovisningen, som publicerades i januari och föregick Thomas Cooks uppgifter i maj om att Triton då hade lämnat ett indikativt bud.

Triton själva avböjer på Di:s förfrågan att kommentera huruvida man är den köpare som kommer att aviseras under onsdagen, och vill inte heller uppge hur man ställer sig till ovannämnda komplexitet.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

ANNONS: