Foto:norwegian

Flygbolaget Norwegian har varit tydliga med att det kommer att kräva ersättning från både Boeing och Rolls-Royce för sina problem och för att täcka de extra kostnader som medförts.

Hur mycket bolaget kommer att kräva och vad leverantörerna vill ge är dock oklart – men bolaget har redan nått en uppgörelse med motortillverkaren Rolls-Royce, rapporterar norska nyhetssajten E24. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi har ett avtal. Vi kan inte säga så mycket om detaljerna, men generellt kan jag säga att man i branschen vanligtvis kan få krediter som kan användas för att reglera mot framtida leveranser”, säger Geir Karlsen, finanschef och tillförordnad vd på Norwegian, till sajten.

Samtidigt upplyser han om att dialogen med Boeing pågår och att bolaget är på huvudkontoret i Fornebu de kommande två dagarna. Norwegian-chefen diskuterar både ersättning och leveranser med Boeing, uppger han. 

”De kommer inte att kunna hålla leveransschemat de har med flygbolagen för Max-flygplanet. Vi diskuterar också några andra saker om relationen till Boeing. Jag tror att vi båda vill ha en lösning”, säger Geir Karlsen.

Källa:fimwire

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report