Foto:sj

Det verkar inte bara vara klimattänkande som gör att svenska tågresenärer väljer tåget. Att en tågresa är ett bra miljöval är inte resenärernas viktigaste prioritet, enligt en ny undersökning som Transportstyrelsen presenterar.

I stället är det trafiksäkerhet, punktlighet och tillgång till sittplats som tågresenärerna tycker är viktigast. Miljön kommer ganska långt ner på listan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Resultatet går emot en kundundersökning som SJ genomförde för en tid sedan. I den var tågets låga klimatpåverkan den främsta drivkraften för att resa med tåg.

Transportstyrelsens rapport visar även att närmare åtta av tio resenärer är nöjda med hur det fungerar att resa med tåg. Men andelen missnöjda har ökat sedan förra undersökningen 2017.

”Särskilt stor försämring har skett av resenärernas upplevelse av punktligheten”, säger Jonathan Sundin, utredare vid Transportstyrelsen i en kommentar.

Källa:TT

Fakta: Om undersökningen

Undersökningen genomfördes av konsultföretaget Point på uppdrag av Transportstyrelsen. Den utfördes med slumpmässiga telefonintervjuer i maj i år. Både personer som reser med tåg och personer som inte gör det deltog i undersökningen. Av 1 573 intervjuer har 1 000 genomförts med personer som har rest med tåg det senaste året.

Källa: Transportstyrelsen

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report