Foto:norwegian

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian avvecklar långdistanslinjerna från Stockholm till USA och Thailand. Nedläggningarna sker i ett led i att bli mer lönsamt, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Konkurrenten SAS stiger på börsen efter beskedet.

Efter en omfattande genomgång av den globala långdistansverksamheten har Norwegian beslutat att lägga ner flygningarna från både Köpenhamn och Stockholm till USA och Thailand från och med 29 mars nästa år. Däremot får Oslo behålla sina USA-flygningar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls-Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet”, säger Norwegians Matthew Wood i ett pressmeddelande.

Norwegian har haft stora problem med kompressorer i Rolls-Royce-motorerna som förkortat motorernas livslängd. I början av månaden uppgav dock flygbolaget att de nått en uppgörelse med motortillverkaren om ersättning. Motorerna har suttit på modellen Boeing 787 Dreamliner.

Norwegians aktie är ner 0,9 procent i dag. Konkurrenten SAS stiger dock efter beskedet.

Vid 11-tiden handlas SAS upp 2,7 procent, att jämföra med en uppgång på 0,5 procent strax innan Norwegian skickade ut pressmeddelandet om nedläggningen. Därmed handlas SAS-aktien på de högsta nivåerna sedan april i år.

Trots att linjerna från Köpenhamn och Stockholm läggs ner skriver Norwegian att man planerar för ytterligare avgångar till USA från andra europeiska storstäder, som London, Barcelona och Paris.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report