Foto:norwegian

I ett led att öka lönsamheten säljer lågprisflygbolaget Norwegian sitt argentinska dotterbolag till Jetsmart Airlines, enligt ett börsmeddelande. Någon köpeskilling anges inte.

”Norwegian går från tillväxt mot lönsamhet och under de senaste månaderna har vi gjort viktiga ändringar i vårt ruttnät för att säkra långsiktig lönsamhet. Det har visat sig svårt att nå tillfredsställande lönsamhet i landet, givet situationen i landet. De flesta intäkterna vi har är i peso, men kostnaderna är i dollar”, skriver bolagets finanschef och tillförordnade vd Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Bolaget skriver att man inte kommer att offentliggöra de finansiella förhållandena kring affären.

”Avtalet vi har skrivit under med Jetsmart säkrar att det vi har byggt upp i Argentina de senaste två åren förs vidare. Nu blir de två nyaste flygbolagen i Argentina en starkare enhet som tillsammans kommer ha runt 10 procent av inrikesmarknaden och bli den tredje största operatören i landet.”

Norwegian Air Argentina fick drifttillstånd i januari 2018 och startade flygningar i oktober samma år. Bolaget gör 20 flygningar per dag.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report