SAS nya lyxplan har bar och snacksbutik

Tis 10 dec, 2019 - 6:58
Foto:SAS

SAS har i dag fått den första leveransen av Airbus A350, som beskrivs som världens modernaste och mest bränsleeffektiva långdistansflygplan. 

Beställningen på 8 stycken A350-plan är en del av en stororder för att modernisera SAS flottan. Planet, som fått namnet Ingegerd Viking, kommer operera på sju linjer det första året, bland annat Chicago, Beijing, New York, Tokyo, Shanghai, Hongkong och San Francisco.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Planet har tre klasser: Business, SAS Plus och SAS go. Sängarna i Business är minst 196 centimeter långa, enligt flygbolaget. För businessresenärer finns även en bar. Resenärer i SAS Plus och SAS Go kan i stället handla i en snacksbutik som ska locka passagerarna att ta en promenad.

Kabinpersonalen kan glädja sig åt åtta rymliga bäddar för kabinbesättning och piloter, och ny köksdesign med större och bättre arbetsytor.

”A350 är en milstolpe vår omfattande förnyelse av flottan, som kommer att bestå av marknadens mest avancerade och bränslesnåla flygplan. Med det här flygplanet minskar vi bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen med upp till 30 procent. Dessutom kommer det externa bullret att minska med 40 procent. Tillsammans med det nya utseendet på våra plan är A350 en symbol för en mer hållbar och konkurrenskraftig framtid för SAS”, säger Rickard Gustafson, vd, SAS.

Som ett led i moderniseringen av kort- och långdistansflottan, kommer SAS totalt ta emot 96 nya Airbus-plan: A320neo (80), Airbus A330 Enhanced (5), Airbus A350 (8) och Airbus A321LR (3) innan utgången av 2023.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report