Foto:norwegian

Det amerikanska flygbolaget SouthWest Airlines har ingått ett hemligt avtal med Boeing om kompensation för vinsttappet i spåren av Max 737-modellen. Det bör få Norwegian att gnugga händerna, säger en ledande flygexpert.

I ljuset av avtalet kommer Sputhwest avsätta 125 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder kronor, som kommer delas ut till anställda som drabbats av Boeing-modellens flygstopp. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den norska flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs säger till norska E24 att Norwegian kan få en ännu större kompensation än Southwest. 

”Norwegian är en stor Boeing-kund och har 18 Max-plan på marken samtidigt som bolaget står inför en förvandling från tillväxt till lönsamhet. Därför tror jag Norwegian kommer få en större andel kompensation i cash än Southwest och Icelandair”, säger han. 

Dessutom kommer Norwegian få kraftig rabatt på framtida leveranser av Max-plan och reducerad förskottsbetalning på plan som ska levereras. Det kommer ge Norwegian bättra likviditet och kassaflöde som stärker bolaget , säger Hans Jørgen Elnæs, som tror att ett avtal kan komma innan årsskiftet.

Norwegian-aktien stiger 2,5 procent på Oslobörsen.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report