Foto: Flygbussarna

Transdev säljer Flygbussarna Airport Coaches till det norska statsägda bolaget Vy. Parterna är överens om villkoren och nu återstår myndigheternas godkännande. Affären beräknas vara klar under första kvartalet 2020.

Flygbussarna, som kör kollektivtrafik till och från sju svenska flygplatser, omsätter drygt 500 miljoner kronor. Totalt gjordes fem miljoner resor med bolaget förra året, skriver Flygbussarna i pressmeddelandet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi kommer inte heller nöja oss med att bara förvärva Flygbussarna, utan vi har stora planer på att bygga ut verksamheten och låta fler gäster få möjlighet att åka komfortabelt, miljövänligt och prisvärt till och från våra flygplatser”, säger Robert Nyberg, vd för Vy Travel.

Bolagen går inte ut med någon köpeskilling, och det formella övertagandet är tänkt att ske 1 mars 2020. Förvärvet måste godkännas av Konkurrensverket.

Enlgit Transdev är försäljningen en del av ett strategiskt beslut att fokusera på kärnverksamheten upphandlad trafik och tjänster med andra företag som kunder. 

Det senaste året har flera verksamheter som vänder sig direkt mot slutkonsument sålts, bland annat de europeiska expressbuss-verksamheterna isilines och Eurolines; SuperShuttle och taxiverksamheter i USA, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Transdev är ett multinationellt transportföretag med säte i Paris. Vy är ett av de största tåg- och bussbolagen i Norden och moderbolaget ägs av den norska staten vid transport- och kommunikationsministeriet.

Flygbussarna trafikerar sju flygplatser till och från nio städer i Sverige.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report