För första gången på 30 år förlorade Boeing ordrar inom sin kommersiella flygverksamhet. För helåret 2019 har flygplanstillverkaren tappat 87 ordrar – vilket innebär att bolaget fått mer avbokningar än nya inköp. Det rapporterar CNBC

Ordertappet för Boeing visar på hur pass stor negativ påverkan den krisdrabbade 737 Max-modellen har haft för bolaget och en talesperson för flygplanstillverkaren sade på tisdagen att han inte sätt ett så stort tapp i antal nya ordrar på ”minst 30 år”. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den negativa siffran är särskilt smärtsam för bolaget då Boeings europeiska rival Airbus registrerade 768 nya flygplansordrar under helåret i fjol.

737 Max har belagts med flygförbud sedan i mitten av mars förra året och bolagets vd Dave Calhoun konstaterar att det är en prioritet att få upp flygplansmodellen i luften igen.

”Vi kommer se till att det händer, och vi kommer få det gjort på rätt sätt”, skrev han i ett mejl till anställda på Boeing, rapporterar CNBC. 

Det som avgör huruvida flygplanstillverkaren kommer att få ett uppsving i ordrarna till normala nivåer beror på när krismodellen återigen blir certifierad av den federala luftfartsmyndigheten, FAA. Dave Calhoun har inte yttrat sig om när han tror att detta kommer hända, men andra flygbolag bedömer att det finns en rimlig chans att den senaste uppdaterade 737-modellen tas i drift igen redan i vår.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report