Rekordomsättning för Hertz 2019

Fre 17 jan, 2020 - 7:02
Foto:Jennie Wickström

Hertz slog rekord i antalet hyresdygn som under 2019 passerade 3,1 miljoner. En ökning med ca 3 % mot föregående år.

Tillväxten beror bland annat på den starka sommaren med stor efterfrågan men även på en bättre intäktsmodell. Under året ökade också efterfrågan på långtidshyror främst bland privatkunderna, som allt oftare hyr bil under längre perioder och inte bara under sommar- och vintersemestern. Liksom tidigare år växer även andelen utländska hyrbilskunder, som främst kommer från Norge, Danmark och USA. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Idag väljer många människor aktivt bort att äga sin egen bil – av både ekonomiska och miljömässiga skäl, och hyr istället bil när behovet uppstår. Där ser vi en ökad trend och som företag fyller vi en roll som uppskattas av våra kunder”, säger Mattias Wäne, vd på Hertz Sverige. 

Effekten av flygskammen som påverkat den svenska inrikestrafiken har också påverkat hyrbilsbranschen över lag där man sett minskat resande hela året från både affärs – och privatresenärer. Under 2019 såg man en stor ökad efterfrågan på el- och hybridbilar och Hertz införde också klimatkompensation för alla sina Gold Plus rewards-kunder som ett initiativ inom ramen för företagets miljö- och hållbarhetsarbete. 

”Vi kommer under 2020 att fortsätta lägga stort fokus på kundupplevelsen och att snabbare kunna anpassa oss till de trender som finns på marknaden för att fortsätta vara relevanta för våra kunder”, säger Mattias Wäne.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report