Foto: Mats Montner

SAS ställer in samtliga flygningar till Fastlandskina i hela februari på grund av coronaviruset, framgår av ett meddelande på flygbolagets hemsida. Det är en förlängning av tidigare besked om att alla flyg skulle ställas in till och med den 9 februari.

En ny bedömning av situationen i Kina har gjorts och därför kommer inga flygningar genomföras till eller från SAS två fastlandskinesiska destinationer, Shanghai och Peking, skriver flygbolaget.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Dessutom har SAS stängt möjligheten att boka biljetter till Fastlandskina fram till och med den 15 mars, en förlängning från tidigare bortre tidsgräns för biljettbokningen, som var den 29 februari.

Linjen till Hongkong berörs inte av beskedet, skriver SAS, som uppger sig bevaka utvecklingen och vara i konstant dialog med myndigheter i virusfrågan.

Antalet smittade av corona-viruset i Kina har nu enligt officiell kinesisk statistik ökat till 20.438, varav 13.522 i Hubei, och antalet döda har ökat till 425. En avliden i Hongkong innebär ett andra dödsfall som har rapporterats utanför Kina.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report