En död efter flygolyckan i Turkiet

Tor 6 feb, 2020 - 6:59
Foto:wikipedia.org

Ett flygplan kraschade runt klockan 18, lokal tid, på flygplatsen Sabiha Gökçen i turkiska storstaden Istanbul. En person uppges ha omkommit medan 157 är skadade, uppger AFP.

Flygplanet, som tillhör lågprisbolaget Pegasus Airlines, hade flugit från Izmir i västra Turkiet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I regn och hård vind gled flygplanet av landningsbanan och flygplanskroppen bröts i tre delar. En mobilfilm på CNN Türk visar hur passagerare lämnar flygplanet efter kraschen.

Tv-bilder visar också hur en brand släcktes av räddningstjänst samt hur dussintals sjukvårdare hjälpte passagerare evakuera flygplansvraket.

”Vissa passagerare evakuerade planet på egen hand men andra sitter fast inuti och vår räddningspersonal arbetar på att få ut dem”, säger Turkiets transportminister Mehmet Cahit Turhan till CNN Türk.

Enligt Istanbuls borgmästare Ali Yerlikaya gled planet först ”ungefär 60 meter” innan det fortsatte ”ungefär 30–40 meter” nedför en sluttning.

Totalt befann sig närmare 180 personer ombord på planet. Enligt turkiska medier var tolv av passagerarna barn.

Trafiken till och från flygplatsen har stoppats med anledning av olyckan och ankommande flyg har dirigerats om, rapporterar nyhetsbyrån Anatolia.

Pegasus Airlines var inblandat i ett tillbud på samma flygplats så sent som den 7 januari. Även den gången gled ett av bolagets plan av landningsbanan, men flygplanet klarade sig utan skador och de 164 passagerarna kunde då evakueras utan några rapporterade skador.

I januari 2018 stod ett av flygbolagets plan för en avåkning i Trabzon i östra Turkiet. Efter att ha landat fortsatte planet nedför en vall och stannade bara meter innan det nådde havet.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report