Flygplanstillverkaren Boeing har upptäckt nya problem i mjukvaran på olycksmodellen 737 Max. Det är ännu oklart om de nya beskeden påverkar Boeings prognos om att planet ska vara tillbaka i drift i mitten av året, skriver Bloomberg

Det är Boeings egna ingenjörer som har upptäckt felet. Enligt Steve Dickson, som är chef för den amerikanska flygsäkerhetsmyndigheten FAA, måste problemet rättas till innan flygförbudet hävs. Enligt honom är det ett varningssystem som är kopplat till stabiliseringssystemet som inte fungerat på rätt sätt. Bloomberg skriver att myndigheten just nu utvärderar hur stort problemet är.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det är inte klargjort om de nya problemen kommer påverka Boeings prognos om att 737 Max-modellen ska vara tillbaka i drift i mitten av 2020. 

Flygmodellen har varit stoppad från trafik sedan den 13 mars efter två olyckor som kostade totoalt 346 människor livet.

Tidigare under torsdagen konstaterade Robert Kaplan, Fed-chef i Dallas, att produktionsstoppet för Boeings 737 Max kan sänka USA:s BNP-tillväxt med upp till 0,4 procentenheter under första och andra kvartalet.

Boeings aktie stiger 3,5 procent strax innan klockan 19 svensk tid. Förutom beskedet om det nya felet meddelade Steve Dickson även att nya testflygningar av 737 Max skulle kunna ta sin början inom några veckor.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report