Foto:Skavsta flygplats

Facket är kallat till förhandling på onsdag – nu väntas ett varsel om personalneddragningar på Skavsta flygplats utanför Nyköping, vilket 

Södermanlands Nyheter var först att rapportera om.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Jag är kallad till förhandling på onsdag eftermiddag på Skavsta. Jag tror att det gäller neddragningar på grund av att Ryanair flyttar sin bas”, säger Kjell Arbestål, ombudsman för Transportarbetarförbundet i Sörmland.

Hans avdelning organiserar runt 140 flygplatskontrollanter, p-vakter och väktare. Därutöver finns lastare och annan flygrelaterad personal på flygplatsen som också tillhör Transportarbetarförbundet, men som hör till flygavdelningen. 35 av dem med visstidsanställningar kommer att få sluta, uppger Johan Einarsson, ombudsman på Transportarbetareförbundets flygavdelning.

”Jag vet inte om det lagts några ytterligare varsel. Men vi kan se att det kommer att bli väldigt svårt att driva flygplatsen utan de visstidsanställda”, säger Johan Einarsson till TT.

Flygbolaget Ryanair meddelade i höstas att basen på Skavsta flygplats flyttas, och trafiken kommer att minskas kraftigt i och med att sommartidtabellen träder i kraft i slutet av mars.

TT har sökt flygplatsens ledning.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report