Foto:airbus

Qatar Airways har utökat ägarandelen i British Airways-ägaren IAG till 25,1 procent från tidigare 21,4 procent, framgår av ett pressmeddelande.

Det statliga Mellanöstern-bolaget Qatar Airways är den enskilt största ägaren i IAG och har tidigare uppgett att det inte finns någon målsättning att ta en styrelsepost i IAG, som utöver British Airways också bland annat äger spanska Iberia och irländska Aer Lingus.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Qatar Airways fortsätter att överväga möjligheter att investera i flygbolag och stötta ledningsgrupper som delar vår vision om att förbättra resmöjligheterna för flygpassagerare runt jorden”, uppger Doha-baserade flygbolagets vd Akbar al Baker.

Investeringen sammanfaller med att IAG:s vd, koncernmakaren Willie Walsh, nyligen beslutat sig för att lämna sin post samt i en påfrestande tid där British Airways fortsatt tampas med brexit. En röststyrka på 25 procent eller mer möjliggör för en ägare av brittiska aktiebolag att blockera särskilda beslut såsom förslag om vissa förändringar i bolagsstyrning.

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report