Foto: Park Inn by Radisson

Efter en lång karriär inom näringslivet går Aliki Krantz in som hotelldirektör för Park Inn by Radisson Stockholm Solna. Frågan är om hon kunnat hamna mer rätt?
​- Jag tror faktiskt inte det. Jag brinner för service, för att bygga relationer, för utveckling av medarbetare och inte minst för mångfald. Solna kommun har tolv år i rad utsetts till Sveriges bästa företagarkommun av organisationen Svenskt Näringsliv. Det är en fantastisk förmån att få leda ett hotell som på alla sätt är ett nav i detta, säger hon och skrattar.

Det sista är viktigt. Skrattet.
​- Hittar man glädjen hos medarbetarna smittar det av sig på gästerna. Det är svårt att beskriva sig själv men jag tror att jag uppfattas som en glad typ, säger hon och lägger till att hon som ledare tycker det är viktigt med både ramar och kramar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Efter att ha varit tf hotelldirektör ett tag försvinner tf i titeln från 1 mars.
​- Det jag verkligen älskar med just det här hotellet är mina medarbetare. Jag ser en fantastisk potential. Jag tycker också om den här typen av varmt och folkligt hotell. Vi ser att allt fler företag väljer att etablera sig i Solna och vi ser också att den atmosfär vi skapat attraherar många gäster.

Ett hotell, inte minst i Solna, är en mötesplats för människor från olika kulturer. Att kliva in genom dörrarna och fram till receptionen ska för alla kännas som att komma hem.
​Det ser hon som en framgångsfaktor.
​- Mångfalden gäller givetvis våra gäster men jag är även stolt över mångfalden bland medarbetarna. Den ser jag som en stor styrka. Jag älskar att höra alla språk som liksom dansar runt på hotellet. Själv har jag grekisk bakgrund.

Park Inn by Radisson Stockholm Solna är en del av Winn Hotel Group.
​- Winn Hotel Groups kärnvärden är Personlighet, Engagemang, Glädje och Affärsmässighet. Det är en formel som tagit koncernen dit den är idag. Det känns stort att får vara en bidragande del i detta, säger hon.

Anders Junger, vd för Winn Hotel Group, konstaterar att Winn Hotel Group är mitt i ett expansivt skede. 
​- Vi bygger flera nya hotell och utvecklar de vi har. Med Aliki Krantz ombord som kapten för hotellet i Solna har vi fått en ledare med bred erfarenhet och en exceptionell förmåga att få människor att växa. Hon har alla de egenskaper som behövs för att driva hotell framgångsrikt.

Vad man ska prata med Aliki Krantz om när man inte pratar hotell och ledarskap?
​- Tennis. Det är min passion. Eller varför inte mat? Jag lagar mycket grekiskt själv och är faktiskt helt grym på tsatsiki, slår hon fast.
​Och skrattar. Förstås.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report