Pandox

Hotellfastighetsbolaget Pandox börjar märka av att allt fler företag inför restriktioner för affärsresor i spåren av coronaviruset och att fler börjar fundera på att boka av större möten.

Det säger bolagets vd Anders Nissen till Nyhetsbyrån Direkt. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I samband med att rapporten för det fjärde kvartalet publicerades den 12 februari sade Anders Nissen att Pandox PNDX inte såg några stora effekter ännu. En månad senare är bilden en annan. 

Pandox har märkt effekter framför allt vad gäller antalet grupper från norra Asien och stora internationella sammankomster. Av Pandox hotell i internationella storstäder är det dock få som sysslar med internationella möten, enligt Anders Nissen. Han framhåller dock att Pandox regionala diversifiering innebär ett visst skydd. 

”Allt annat lika innebär diversifieringen ett skydd nedåt, eftersom huvuddelen av våra intäkter kommer från inhemska marknader. Det innebär inte att vi inte drabbas, men om utvecklingen fortsätter blir det lite mindre än snittet”, säger han. 

Anders Nissen säger också att marknaden är väldigt mycket dag-till-dag. Avbokningarna som kommer är fokuserade på mars, företag som har bokat i april eller maj bokar kanske något mindre, men bokar inte av. 

”Vi vet inte om företag som har aktiviteter inbokade i april och maj kommer boka av, men vi har en ständig dialog för mars”, säger han.

Pandox hotellfastighetsportfölj bestod i slutet av 2019 av 155 hotellfastigheter i 15 länder med huvudsakligt fokus i norra Europa. Av dessa hyrs 137 ut till externa hotelloperatörer, övriga 18 drivs av Pandox.   

Källa:nyhetsbyrån direkt

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report