Foto:norwegian

Norska folkhälsoinstitutet avråder resor till fyra regioner i norra Italien, men Norwegian fortsätter att flyga dit som planerat, skriver E24.

”Många har bokat resor med oss till Milano och många vill fortsatt resa”, säger Norwegians informationschef Lasse Sandaker-Nielsen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Norwegian fortsätter att flyga mellan Oslo och Milano som vanligt och tillsvidare även mellan Köpenhamn och Venedig. Detta trots att det danska utrikesdepartementet, till skillnad från det norska och svenska, också avråder från resor till coronadrabbade regioner i norra Italien.

Det norska folkhälsoinstitutet avråder sedan i tisdags från resor dit, men det anser Norwegian inte är tillräckligt starka skäl att ställa in sina flygningar. Där har SAS gjort en annan bedömning och ställde i tisdags in alla flygningar till norra Italien.

Lasse Sandaker-Nielsen framhåller att det inte råder något förbud mot att flyga till området och att flygplatsen i Milano är öppen.

”Det är upp till var och en av oss att överväga om vi vill resa och var vi vill resa”, säger han.

Han tillägger att ett flertal bolag fortsatt att flyga till Milano, senast på torsdagsmorgonen.

”Det är bland andra Lufthansa, Air France/KLM och British Airways”, uppger han.

Norwegian har med hänvisning till vikande efterfrågan ställt in 22 avgångar på långdistansrutter mellan USA och Europa mellan den 28 mars och 5 maj.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

ANNONS: