Foto:www.fotoakuten.se

Storbritannien utvärderar just nu tester som på 15 minuter kan visa om du varit utsatt för viruset.  Godkänns de kan de finnas på marknaden inom några dagar. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Testerna utvärderas nu av forskare på Oxford universitet, enligt Sharon Peacock, chef för infektionsenheten på Folkhälsomyndigheten. Det berättade hon under en utfrågning i parlamentet i dag.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Blodproverna, som testar antikropparna mot viruset på 15 minuter, kommer säljas fritt på Amazon och apotek inom några dagar. I en efterföljande pressträff betonade dock regeringen att testerna måste kontrolleras in i minsta detalj innan de görs tillgängliga. Hoppet är dock stort, för myndigheterna har redan köpt in 3,5 miljoner tester, och lade in en ny beställning under onsdagen. 

Om de funkar kommer de släppas fritt så fort det går, kommenterade chefsrådgivaren Chris Whitty. Däremot kan de inte ersätta antigen-testerna som används för att diagnostisera svårt sjuka sjukhuspatienter. 

Antikroppstesterna kan ibland ge ett felaktigt negativt resultat då antikropparna bildas flera dagar efter personen utsatts för viruset. De kan också ge ett felaktigt positivt utslag och någon utvecklat antikroppar för ett annat coronavirus. 

Storbritannien har enligt senaste uppdateringen 422 avlidna och 8.077 smittade. 

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report