Foto:SAS

Flygbolaget SAS överväger att tillfälligt sluta flyga inrikes, på grund av coronaepidemin. SAS kan tänka sig en modell som man arbetar med i Norge, där staten valt ut de linjer som är viktigast och sen delat upp de på aktörerna på marknaden och hjälpt till att finansiera det.

– Vi kommer att flyga så länge det är kommersiellt gångbart, men vi ser att det är allt färre passagerare och efterfrågan är i stort sett obefintlig, på grund av de reserestriktioner som just nu råder, säger Karin Nyman kommunikationsdirektör på SAS.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Hur långt fram i tiden handlar det om att ni inte kommer flyga inrikes längre?
 – Vi har ännu inte fattat det beslutet men vi ser att den dagen kommer allt närmare. Vi har ju fortfarande resande inrikes på en del destinationer med ett väldigt lågt passagerarunderlag.

De löften om kreditgarantier som regeringen har utlovat till flygbranschen, är inte de tillräckliga?
 – Vi har ett väldigt svårt finansiellt läge och det kommer att vara viktigt att vi får de kreditgarantier som är utlovade, men vi kan inte bedriva verksamhet när vi i väldigt snabb takt skapar en större förlust. Vi har inte kostnadstäckning för de här linjerna eller börjar få svårt att få det.

Kommer SAS att klara den här perioden?
 – Vi startade ju med en stark finansiell kassa men det är klart att det snabbt blir betydligt sämre. Vi måste kunna vara uthålliga. Det som gäller med de här inrikeslinjerna är att vi kan inte skapa större ansträngning på bolaget genom att flyga med förlust.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report