Den amerikanska flygplanstillverkaren Boeings vd Dave Calhoun räknar inte med att resandet är tillbaka på normala nivåer innan om två till tre år. Det sa han i ett tal till aktieägarna på måndagen, skriver CNBC.

Antalet flygresor i USA har enligt CNBC minskad med 95 procent jämfört med för ett år sedan. Samtidigt har flygbolagen parkerat merparten av sin flotta medan vissa planerar att skjuta upp beställningarna av nya plan på grund av coronakrisen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den pressade flygplanstillverkaren Boeing räknar inte heller med att efterfrågan på resor kommer att återhämta sig innan om två till tre år. Dessutom spår Boeings vd Dave Calhoun att den nuvarande krisen kommer att resultera i en mängd konkurser i branschen.

”När den har återhämtat sig kommer den kommersiella marknaden att vara betydligt mindre”, sa Dave Calhoun under måndagens årliga aktieägarmöte.

Boeing-chefen sa dessutom att det kan dröja ytterligare tre till fem år innan bolaget kan göra någon aktieutdelning till ägarna.

Boeing var kraftigt pressade redan innan coronakrisen kopplade greppet om branschen, med tanke på olyckorna som medfört att modellen 737 Max har flygförbud.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report