Foto:ving.se

Flygbolaget Sunclass Airlines som ingår i Petter Stordalens och riskkapitalbolaget Altors resekoncern Nordic Leisure Travel Group, ber sin anställda att gå ner 20 procent i lön. Annars hotar konkurs, varnar ledningen, skriver E24.

Nordic Leisure Travel Group, som består av Ving i Norge och Sverige, Globetrotter i Sverige, Spies i Danmark, Tjäreborg i Finland, flygbolaget Sunclass Airlines och ett antal Vinghotell, ska dra ner sina kostnader med mellan 20 och 30 procent för att tackla intäktsbortfallet från coronapandemin. Då finns det inga heliga kor, och lönen är sannerligen inte en av dem. På måndagen tvingade de anställda i Sunclass rösta om hur man skulle ställa sig till neddragningarna – som lades fram av ledningen tillsammans med upplysningen att de var nödvändiga att genomföra för att piloter och kabinanställda skulle få behålla sina jobb.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Vi sitter alla i samma båt – eller flyg om du vill. Jag blir också ombedd att gå ner i lön. Jag förstår att det är frustrerande, men det är något som vi måste göra för att bolaget ska överleva”, säger kommunikationschef Lisbeth Nedergaard på Sunclass Airlines till nättidningen.

Det är enligt kommunikationschefen i dagsläget inte klart om neddragningarna även kommer att drabba koncernledningen.

”Det pågår förhandlingar. Cheferna är anställda på individuella kontrakt. Deras löner är satta efter praxis och i förhållande till respektive ansvarsområde”, säger hon.

Förutom lönekapningen har personalen ombetts att gå med på en rad andra försämringar, bland annat kapas ersättningen för transportbidrag, taxi och parkering med 20 procent och så kallade frihelger för vintern 2020/2021 dras in helt, bland annat.

Sunclass Airlines har runt 1.200 anställda.

Förhandlingarna om de föreslagna besparingsåtgärderna pågår.

Käla:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report