Foto:emirates

Extra utrustning för skydd mot coronaviruset har blivit ett konkurrensmedel i flygbranschen. SAS, Finnair, British Airways och Lufthansa kräver att resenärerna ska bekosta sitt eget skydd medan ett annat bolag bjuder på ”hygienkit”. 

På EU:s rekommendation kräver de flesta flygplatser och flygbolag numera att resenärer ska bära godkänd ansiktsmask innan, under och efter en flygresa. De flesta har dessutom lagt kostnaden för maskerna på resenären själv och den som dyker upp utan mask riskerar att vägras flyga med. 

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Exempelvis kräver SAS, Finnair, British Airways och Lufthansa att resenärer ska ta med egen utrustning. Norwegian har inget krav på ansiktsmask eftersom man i nuläget bara flyger inrikes i Norge och norska myndigheter inte har något sådant krav. 

Däremot lämnas mittsätena tomma på Norwegians flighter.

Flygjätten Emirates går en annan väg och lockar med gratis skyddsutrustning i form av ett ”hygienkit”, bestående av mask, handskar, våtservetter och handdesinfektionsmedel.

”Risken för att få en infektion på ett flygplan är redan mycket låg. Trots det ser vi över varje steg, från incheckning till landstigning. Varje åtgärd som genomförs är en ytterligare minimering av risker, och tillsammans är vårt mål att göra flygning så säkert som möjligt”, kommenterar Emirates operativa chef Adel Al Redha, i ett pressmeddelande.

På SAS har man däremot inte övervägt att börja bjuda sina resenärer på munskydd.

”I enlighet med EASA:s (European Union Aviation Safety Agency) riktlinjer har SAS infört krav på munskydd som en extra säkerhetsåtgärd. Vi ser att många flygplatser och länder har liknande krav och rekommenderar att passagerare har med sig extra munskydd. I likhet med övriga flygbolag, som Lufthansa och Finnair, är det upp till passagerarna att ha med sig munskydd för flygresan, men även för att möta eventuella krav på munskydd på destinationen”.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report