Foto:Flygbolaget BRA

När flygbolaget Amapola om två veckor börjar flyga från flera svenska flygplatser till Bromma kommer det gå att boka plats och betala med hjälp av biljetter från inställda flygningar med BRA, som är i rekonstruktion och stoppat sin trafik till efter sommaren.

Måndagen den 15 juni drar flygbolaget Amapola igång trafik från både Malmö, Göteborg, Halmstad, Visby och Ängelholm till Bromma flygplats. Linjerna har stått stilla sedan flygbolaget BRA i mars ställde in alla avgångar och kort tid efteråt även begärde företagsrekonstruktion i spåren av coronakrisen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nu avslöjar Ulrika Matsgård, som är kommersiell chef på BRA, att resenärer som fått sina flyg inställda på grund av rekonstruktionen kommer att kunna utnyttja värdet av biljetterna till en ny bokning hos Amapola Flyg.

”Vi har våra flygplan vilande och vår personal uppsagd, men eftersom vi ser att det finns en efterfrågan och vi har samarbetat med Amapola sedan tidigare och de snabbt kan sätta upp trafik såg vi ett ypperligt tillfälle till kommersiellt samarbete som vi hoppas våra kunder skall uppskatta”, säger hon.

Formellt kommer BRA alltså bara att fungera som en återförsäljare av biljetter till Amapolas flygningar, till dess att rekonstruktionen är klar och bolaget i bästa fall kan återuppta sin egen trafik efter sommaren.

”Vi har vikt ett antal platser på varje flygning där de som har tillgodohavanden för biljetter från BRA kan resa i mån av plats. Det är inte fullt ut definierat exakt hur många platser per avgång eller vecka, men vi hoppas kunna se till att få med alla”, säger hon.

Samtidigt råder fortfarande restriktioner för inrikes resor. Beskedet om riktlinjer för sommaren dröjer, men ett besked är utlovat den här veckan från Folkhälsomyndigheten. Det innebär att planerna för den återupptagna trafiken snabbt kan komma att ändras igen.

”Vi bedömer att det fortsatt kommer att vara restriktioner och att man inte ska göra onödiga flygningar, men det finns vissa flygningar som är nödvändiga och där det finns ett behov som vi försöker tillgodose. Men självklart kommer vi förhålla oss till om det blir ytterligare inskränkningar.”

Amapola planerar att flyga en gång i vardera riktning på vardagar från Malmö respektive Ängelholm till Bromma. Från Malmö blir det också en tur i vardera riktningen på söndagar.

Enligt Ulrika Matsgård löper samtidigt arbetet med rekonstruktionen på enligt plan. Bolaget kommer att begära en förlängning när den första tremånadersperioden löper ut om några veckor, men hon räknar fortfarande med att bolaget kan återuppta flygningarna igen efter sommaren för egen maskin. Även då gäller att det ska gå att nyttja tillgodohavandet för biljetter till flyg som ställts in, förutsatt att rekonstruktion lyckas.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report